Popüler Yayınlar

31 Ocak 2010 Pazar

ÇİN'DE DEPREM

Çin'in Şicuan eyaletinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde 1 kişi öldü 11 kişi yaralandı 100 kadar yapı yıkıldı.

13 Ocak 2010 Çarşamba

SOLOMON ADALARI YİNE SALLANDI

4 Ocak'ta 7.2 büyüklüğünde bir deprem kaydedilen Pasifik'teki Solomon Adaları açıklarında dün de 6.3 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi.

CALİFORNİA AÇILARINDA 6.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Amerikan Jeoloji Kurumundan (USGS) yapılan açıklamaya göre, TSİ 02.27'de meydana gelen depremin merkez üssü Ferndale kentinin 35 kilometre açığı olarak belirlendi.

HAİTİ'DE Kİ DEPREMİN FOTOĞRAFLARI



















HAİTİ DEPREMİ







Karayip ülkesi Haiti'de meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde yüzlerce kişi yaşamını yitirdi ve büyük maddi hasar meydana geldi. Başkent Por-Au-Prince'deki bir çok binanın yıkılırken, yıkıntılar arasında binlerce ölü ve yaralı bulunmasından endişe ediliyor.Merkezi başkentin 15 kilometre batısı olarak bildirilen deprem ve sonrasındaki güçlü artçı şoklar nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Parlamento binası, bakanlıklar, katedral ve benzeri yüksek bir çok yapı yıkıldı veya büyük zarar gördü.

3 Ocak 2010 Pazar

TACİKİSTAN'DA DEPREM

20 bin kişi evsiz kaldı
Tacikistan`ın Pamir dağlarında Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.
Acil Durumlar ve Sivil Savunma Komisyonu, bugün yaptığı açıklamada, dünkü depremde can kaybı olmadığını, ancak maddi hasar meydana geldiğini kaydetti.
Komisyon, Gorno-Badakhshansky bölgesindeki birçok köyde evlerin zarar gördüğünü ya da yıkıldığını; 20 bin kişinin evsiz kaldığını belirtti.