Popüler Yayınlar

22 Aralık 2009 Salı

AKDENİZ'DE DEPREM

Akdeniz'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, merkez üssü Akdeniz olan ''şiddetlice'' depremin saat 08.06'da, 39,2 kilometre derinlikte meydana geldiğini ve 5,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.



Denizde meydana gelen depremde, merkez üssüne en yakın yerleşim birimi Gazipaşa ilçesi oldu.

Deprem Gazipaşa ilçesinin 87 km güneybatısında meydana geldi.


Deprem Antalya'da da Hissedildi


Akdeniz'de saat 08.06'da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem Antalya'nın bazı ilçelerinde de hissedildi. Alınan bilgiye göre Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş ve Manavgat ilçeleri depremin etkisiyle sarsıldı. İlk bilgilere göre, yaklaşık 10 saniye süren deprem can ve mal kaybına neden olmadı.


Deprem Kıbrıs'ta da Hissedildi


Akdeniz'de bu sabah meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem Kıbrıs'ta da hissedildi. Saat 08.06'da meydana gelen ve Ada genelinde hissedilen depremde, ilk bilgilere göre, herhangi bir hasar kaydedilmedi. Depremin etkisi, Lefkoşa'da tek katlı binalarda dahi hissedildi.



5.4 Büyüklüğündeki Deprem Manavgatlıları Korkuttu


Merkez üssü Akdeniz olan 5.4 büyüklüğündeki deprem Antalya'nın Manavgat ilçeside vatandaşları sokağa döktü. Saat 08.06 sularında meydana gelen deprem 13 saniye sürdü ve Manavgat'ta da hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü(KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi(UDİM) verilerine göre merkez üssü Akdeniz olan depremin aletsel büyüklüğünün 5.4 olduğu belirtildi. Depremde ilçede mal ve can kaybı yaşanmadı. Manavgat'ta restoran işletmeciliği yapan Yılmaz Can, depremin korkuttuğunu, kendilerini dışarı atmak istediklerini, ancak panikten bunu yapamadıkların anlattı. Çocuklarının ve eşinin korkulu halini görünce kendisinin de çok tedirgin olduğunu belirten Can, şunları söyledi: "Deprem bizi çok korkuttu. Deprem korkusunun bu kadar kötü olduğunu hiç bilmiyordum. Başka bir apartmanda oturan kardeşim ise deprem olur olmaz çocuklarıyla birlikte korkudan dışarı çıkmış. Deprem kısa sürdü ama bizi çok korkuttu." Manavgat Kılınçbey Pide Salonu'nda çalışan işçi Mehmet Can Aydın depremi hamur sandıklarını fırın önüne taşırken yaşadığını söyledi. Gramajlı hamur sandıklarının gözünün önünde sallandığını görünce çok korktuğunu belirten Aydın, panik oluşmaması için sesini çıkarmadığını söyledi. Manavgat Sarılar beldesinde yaşayan Mustafa Yıldız, depremin olduğu saatlerde yatakta olduğu için sallantıdan hiç haberinin olmadığını kaydetti. (CİHAN)


Kaymakam Doğan: Alanya Olası Bir Depreme Karşı Hazır


Merkez üstü Akdeniz olan 5.4 şiddetindeki depremin hissedildiği Antalya'nın Alanya ilçesinde can ve mal kaybı yaşanmadı. Depremden kısa süre sonra jandarma ve emniyet güçleriyle çalışma yaptıklarını aktaran Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, "Sivil savunma ekiplerimizle olası bir depreme karşı hazırız." dedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi verilerine göre, merkez üssü Akdeniz olan deprem şiddetinin 5.4 olduğu, 39 kilometre yerin altında meydana geldiği bildirilmişti. Depremin hissedildiği Alanya'da herhangi bir hasar ve can kaybının yaşanmadığını belirten Kaymakam Hulusi Doğan, köylerde dahil olmak üzere çalışma yaptıklarını söyledi. Depremden kısa süre sonra jandarma ve emniyet başta olmak üzere ilçe genelinde detaylı araştırma yaptıklarını aktaran Doğan, "Köy muhtarlarına mesaj çekerek durum hakkında bilgi aldık. İlçe genelinde herhangi bir tahribat yok." dedi. Olası bir depreme karşı Alanya Kaymakamlığı Sivil Savunma ekiplerinin hazır olduğunu ifade eden Kaymakam Doğan, "Yaptığımız deprem tatbikatlarında ekiplerimizin başarılı olduğunu gördük. Ancak felaketin nasıl ve ne zaman geleceği belli değil. Allah göstermesin öyle bir felaket olduğunda imkanlar dahilinde hazırız." şeklinde konuştu. Depremin ilçede hissedildiğini belirten Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, herhangi bir tahribat meydana gelmediğini söyledi. Deprem anında oluşan paniğin kısa sürdüğünü ifade eden Sipahioğlu, hayatın 10 saniye sonra normale döndüğünü kaydetti. Antalya ile Kıbrıs arasında meydana gelen deprem Antalya'nın Alanya, Gazipaşa, Manavgat başta olmak üzere kıyı şeridindeki beldelerinde hissedildi. (CİHAN)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder