Popüler Yayınlar

3 Ocak 2010 Pazar

TACİKİSTAN'DA DEPREM

20 bin kişi evsiz kaldı
Tacikistan`ın Pamir dağlarında Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.
Acil Durumlar ve Sivil Savunma Komisyonu, bugün yaptığı açıklamada, dünkü depremde can kaybı olmadığını, ancak maddi hasar meydana geldiğini kaydetti.
Komisyon, Gorno-Badakhshansky bölgesindeki birçok köyde evlerin zarar gördüğünü ya da yıkıldığını; 20 bin kişinin evsiz kaldığını belirtti.






Tacikistan`da meydana gelen deprem Orta Asya`da da hissedildi
Tacikistan`da bu sabah Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem, Orta Asya`da da hissedildi. Yerel saatle 07:15`de (TSİ:04:15) meydana gelen yılın ilk depremi Tacikistan`dan başka bölge ülkeleri Afganistan, Kırgızistan ve Özbekistan`da da hissedildi.
Depremin merkez üssünün başkent Duşanbe`nin 233 kilometre güney doğusunda Afganistan sınırına yakın bir yerde olduğu bildirildi. Yerin 44 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde herhangi can kaybı olmazken, bazı yerleşim yerlerindeki evlerde hasar oluştu.
Tacikistan`ın deprem bölgesindeki Vanc İlçesi Kaymakamı Yardımcısı Azimhan Şamsiddinoy yerel basına yaptığı açıklamada can kayıplarının olmadığını, sadece aralarında Gişhon köyünün da olduğu bazı yerleşim bölgelerindeki evlerde maddi hasarın oluştuğunu aktardı.
Deprem, Özbekistan`ın başkenti Taşkent`te yaklaşık 3 şiddetinde hissedildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder